mandag 3. august 2015

Lirype på nærgrensa

I juni var jeg noen dager på fjellet i øvre Telemark, og en dag da jeg var ute og gikk tur var jeg så heldig å komme over et rypepar som spankulerte rundt ved en myr i nærheten av hytta. Da var det bare å snu og hente kamera. Paret var heldigvis ikke av den skvetne sorten, så jeg kom ganske nær paret etter en god stund med sniking og åling i gresse. I det jeg er i fred med å fylle minnekortet piper det i mobilen med beskjed fra kona om at middagen er ferdig. Like greit å få fylt magen for en sulten fotograf full av bøss og gress:-) Etter middagen ville gjerne min datter og kone bli med for å se på rypene,  så vi ruslet ned mot utkanten av myra, og joda rypesteggen lå fortsatt i gresse, 6-7 meter fra oss, der jeg forlot den ca. en time tidligere. Det er utrolig trivelig å kunne dele naturopplevelsen med de to andre i familien på nært hold og ikke bare vise det gjennom bilder. Etter en stund vil dattera opp for å se på barne-tv, og mens jeg fortsetter rypefotograferinga rusler rypeparet mot en gruskant, og en  mollegrop, der de får stelt og vasket fjærdrakten. En situasjon jeg har sett for meg tidligere og gjerne har ønsket å fotografere, for jeg har funnet flere sånne groper i nærheten av hytta.  Dessverre går hele seansen alt for fort og jeg kommer meg ikke helt i riktig posisjon for å få riktig knallbilder, men det blir da noen skudd fra hofta. Jeg får bare håpe at jeg kan få flere nærmøter med lirypene i området rundt hytta neste gang jeg er på fjellet.    5 kommentarer:

 1. Fine bilder og jeg synes det er ekstra fint å høre historien bak bildene! Slike øyeblikk er magiske! Kjenner meg igjen de få gangene jeg selv opplever noe liknende.

  Fin blogg du har!

  SvarSlett
 2. Artig når en opplever slikt...resultat ble bra, flotte bilder.

  SvarSlett
 3. Artig når en opplever noe slik. Og ekstra moro er det å kunne dele slike opplevelser med barna. Det setter en ekstra spiss på det hele. Godt fortalt og fine bilder. Likte godt bilde nr. 3 og 6

  SvarSlett
 4. skikkelig fine bilder, en lever lenge på sånne naturopplevelser

  SvarSlett