tirsdag 13. mai 2014

Rype jakt i fjellet


Fredag 9. mai dro jeg og Svein Roger Dahlen til fjells for å fotografere ryper i fjellheimen.  Vel fremme kunne vi konstatere at det forsatt var mye snø i fjellet, men det var begynt å bli noen bare flekker i sørvendte hellinger. Vi tok en liten rekogniserings-runde for å se om vi kunne finne hvor fuglene holde seg, men uten hell, fuglene hørte vi rett i nærheten når vi var tilbake på hytta.   
Lørdagesmorgen var vi tidlig ute ved soloppgang, og etter litt leting fant vi ut hvor fuglene holdt seg og vi kunne høre steggen spille sine karateristiske triller i morgensola. En fugl var av den mer samarbeisvillige sorten og det ble noen bilder der den spankulertet rundt og beitet i vårsola.  Innimellom hørte vi dvergfalken varsle rett i nærheten, og den hadde hadde funnet et fint kråkereir som nok blir parets sommerbolig i år. Utpå ettermiddagen skyet det over, og vi avsluttet fotoøkta og ruslet tilbake til hytta for en matbit.  

På søndagsmorgen var rypene rett på utsiden. Det er alltid trivelig å bli vekket før vekkeklokka av trillende rypespill. Vi prøvde å få noen bilder av et rypepar i lett snøvær uten særlig hell. Vi møtte også på en hare som hoppet rundt på bare flekker, men den var ikke lett å få bilde av. Vi så også en trane som hold seg i en råk, men den var sky og fløy før vi kom på fotohold. 
Regner med at det ikke blir så lenge til neste fjelltur, på jakt etter nye motiv i fjellheimen        


9 kommentarer:

 1. Hei Trond. Dette var flotte rypebilder. Likte veldig godt siste bilde.

  SvarSlett
 2. Takk for turen, Trond. Artig med rypa som spiser snø. Ser ut til at vi fikk noen like bilder. Synes likevel ikke at mine bilder ble 100% skarpe, samt at bakgrunnen ikke ble så soft som jeg trodde. Lurer på om motlyset kan ha medvirket til det. Utrolig artig å jakte på rypa.

  SvarSlett
 3. finerypebilder, liker fluktbilde best, ikke dårlig å få den mot deg.

  SvarSlett
 4. Fint å se, gleder meg til å fotografere rypene i Børgefjell nå!

  http://www.kjartantrana.blogspot.com

  SvarSlett
 5. Lite er så trivelig som å høre rypeskratt i morgengryet. Flotte bilder.

  SvarSlett
 6. Knallbra bilder av den vakre fuglen!

  Ottar

  SvarSlett