lørdag 9. august 2014

Sotsnipe juv

Trisdag tok jeg og Morten Borg turen ut til stråholmen for å se på fuglelivet, og for å se om det var noe vadefugler på trekk. Det var nok var litt tidlig i vadetrekket, men vi så arter som rødstilk, storspove, heilo, heilo juv, sotnipe juv og myrnipe.
Stråholmen er et fint stoppe sted for fugler under høsttrekket, der kan de raste og spise seg opp før ferden går videre sørover. Takk til Morten for en fin tur i skjærgården.8 kommentarer:

 1. takk for hyggelig tur trond, i helga var det masse sniper på Jomfruland så nå ser det ut til at trekket er skikkelig i gang.

  SvarSlett
 2. Går nok mot spennende tider for høsttrekket. Kommer til å ta noen turer til Værlandet/Bulandet i Sogn og Fjordane. Ikke det store med tanke på vadere, men desto hottere på småfugl.

  Fin bildeserie med lavt kamerastandpunkt.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder, gleder meg til vadertrekket :-)

  SvarSlett
 4. Fin blogg du har onkel Trond. Mange fine bilder. Flink du er!

  Jeg har også fått meg blogg. Ta gjerne en titt: www.puslebiter.blogg.no

  SvarSlett
 5. Se det ja. Da har vaderne begynt å røre på seg. Stilig med bilde av Sotsnipe. En nokså uvanlig og sky art. Moro å se at du har klart å få disse flotte bildene av den. Det er nemlig ikke lett. Har prøvd sjøl på Jomfruland.

  SvarSlett
 6. Hei Trond. Det er lenge siden jeg har sett på bloggen din og som vanlig blir jeg imponert over kvaliteten på bildene dine. Mye fint her i lekker innpakning.. Gjøken, kjernebitere som sloss og båstrupa var lekker. Mvh. Bjørn

  SvarSlett
 7. Bestandig spennende å ta seg en tur ut til kysten på denne tida av året. Mange fine bilder! :)

  SvarSlett