tirsdag 10. april 2012

Lirype stegg i farta

Første påskedag var jeg tidlig oppe, jeg ville ut ved soloppgang og se etter rypene som holder seg i området rundt hytta i Rauland. Ute var det minus 11 og perfekte forhold for å gå på skaren. Tok med kamera og 500mm i hånden og ruslet mot en liten kolle der jeg ofte har sett rype. Etter å ha leitet litt rundt hørte jeg lirypesteggens karakteristiske låt, og jeg fant han sammen med to høner. Der gikk de og beitet på bjørkeskudd i det fine morgenlyset. Hannen hadde begynt draktskifte med noen brune fjær rundt halsen, mens hunnene var helt hvite. Om ikke lenge er lirype spillet i gang på fjellet, noe jeg godt kunne tenke meg og oppleve.

5 kommentarer:

 1. Veldig flott bilde av den vårkåte lirypesteggen. Et bilde jeg gjerne kunne tenkt meg i minn egen samling.

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Fint av steggen i steget. Steggene i Tromsø området er vel kommet like langt i drakskiftet.
  Lirypespillet må du få med deg,er en herlig opplevelse.

  ketil

  SvarSlett
 3. flott bilde av steggen i fint fotolys, skulle nok hatt noen turer til på fjellet ja, for å fått noen rypebilder, nå er de så opptatt at det går an å komme på hold, som du sier, skaren gjør jo livet så mye enklere, for oss, bra fanget

  SvarSlett
 4. Herlig foto av steggen. Skaren hjelper på eller minner meg fortsatt turen til orrleiken for 3 år siden (ikke mye skare på snøen da). Kunne også tenkt meg å oppleve dere spill.

  :) duy

  SvarSlett
 5. Bra bilde av steggen i farta! Har aldri vært i fjellet på vårparten og fått med meg lirypespill men skjønner at der har jeg gått glipp av noe.

  Mvh Knut W.

  SvarSlett