torsdag 17. januar 2013

Kongeørn på Dalen

Kalenderen viser 14. januar og jeg er på Dalen villmarksenter for å fotografere kongeørn. Jostein fortalte kvelden før at han har laget en ny åteplass høyt over gården Døli med fantastisk utsikt og gode lysforhold hele dagen, og der skal jeg sitte i to dager. Mandagsmorgen er det stjerneklart og kaldt ute. Minus 18 viser gradestokken når vi skal sette oss på snøscooteren for å reise opp til åteplassen høyt der oppe over gården Døli. Vel fremme er det en spent fotograf som rigger opp utstyrert og gjør seg klar til dagens fotoøkt. På horisonten i vest kan jeg se at sola er i ferd med å stå opp og gir et varmt rød lys på himmelen. Ikke lenge etter slår den første ørna seg ned i furua rett på utsiden av kamuflasjen i flott siluett mot himmelen. Klarværet som ga et så fint varmt lys tidlig på morgenen varer kun en liten stund før snøværet driver innover dalen og holder meg med selskap resten av dagen. Sju forskjellige ørner er innom åte. Det er bra aktivitet hele dagen,og det blir noen slåsskamper ørnene imellom. En del fluktbilder blir det også. Jeg glemmer helt å spise nista jeg har tatt med. Det ble en halv kopp kaffe og en marsipangris på tvers. Varmeovnen slokna ved ett-tida, men jeg fant ikke tid til å fyre opp den igjen, selv om det var rimelig kaldt ute. Da den siste kongeørna forlot plassen kl 1700 var det en kald fotograf som hadde fått på seg dunjakke og lua i den lille bua. Tirsdagen er det betydelig mindre aktivitet og jeg tar vel bare ca 200 bilder, varmen funker og maten blir spist. Må bare si at jeg er fornøyd med oppholdet og jeg regner med at det blir flere ørneturer til Dalen villmarksenter med nye fotomuligheter.

15 kommentarer:

 1. Flott serie Trond. Nå fikk jeg lyst på en ny tur til Dalen, men vi får se neste sesong. :)

  SvarSlett
 2. Ser der ja, Trond. Skal si du fikk mange actionbilder. Bilde 2 og 7 var skikkelig tøffe. Tror jeg må ta en tur til Dalen jeg også.

  SvarSlett
 3. heldiggris, fine bilder liker spesielt godt nr1 og 7

  SvarSlett
 4. Hei Trond, ser ut til at du har hatt en fin tur etter bildene å dømme. Liker det første, nr 8 og nr 9 aller best.

  SvarSlett
 5. Sikkert en spennende og kald opplevelse. Du fikk mange gode bilder av denne majestetiske fugle.

  Ottar

  SvarSlett
 6. Hei Trond!

  Ser ut som du fikk utteling kontra noen andre som ble bomturer. Dalen er virkelig eldorado naturperlen.

  :) duy

  SvarSlett
 7. Hei Trond. Du fikk med deg en flott bildeserie fra Dalen. Mange blinkskudd her:)

  SvarSlett
 8. Hei Trond!

  Satt inn kommentar i morres, men hvor ble av den ???
  Artig at du fikk mange blinkskudder. Kjenner flere som hadde ikke hel med seg. Slik er det med ville dyr/fugler. Ensmann bua var vel verdt sine verdier eller hur. Nr 1 og 7 er får flere poeng hos meg.

  :) duy

  SvarSlett
 9. Meget fine bilder du serverer fra Dalen. Velger meg ut nr 1 som favoritt her, skikkelig flott og stemningsfullt. Hadde selv planer om å dra opp i romjulen, men mildvær satte en stopper for det. Satser fortsatt på å få til en tur før sesongen er omme.

  Knut Børge

  SvarSlett
 10. flott serie fra Dalen du viser, syns også det første ble spesielt, nydelig lys og stemning, flott

  SvarSlett
 11. Lekker serie av ørna. Virkelig vinnerbilder!

  mvh
  Liv ")

  SvarSlett
 12. Fin blanding av action,miljø og stemning. Veldig bra.

  ketil

  SvarSlett
 13. Wonderful action photos of the eagles in the snowy landscape. Just beautiful!

  SvarSlett
 14. Synes du har fått veldig mange fine bilder her Trond. Tøft med snøværet også, blir liksom litt ekstra "texture" i bildene av dette. Har lagt ut noen bilder far safarituren vår til Serengeti og Ngorongoro på bloggen min. Detter er virkelig noe du bør vurdere, problemet er at du får lyst på mer...http://roheim.blogspot.no

  SvarSlett
 15. Fina miljöer och mycket action - kanonbilder !

  SvarSlett