mandag 23. september 2013

Høstferie og ryper i høstfjelletHar vært på høstferie på fjellet med familien i øvre Telemark en ukes tid. Det er utrolig flott på fjellet nå i midten av september da høstfagene gjerne er på sitt mest intense. Det er bestandig godt å komme til fjells, være mye ute på tur og oppleve naturen i det vakre landskapet med familien.

I år var jeg så heldig å ha ni ryper rundt hytta i to dager, så det ble litt tid til fuglefoto og det ble noen tusen rypebilder. De helt spektakulære bildene ble det ikke, men jeg beveget meg rolig rundt og rypene ble ganske fortolige etterhvert, der de beitet skudd og bær. Dag to bruket jeg kun 300 mm, da 500 mm ofte ble for nærme.
Det ble også tid til å ta en familietur til Gaustatoppen i løpet av uka. Været var skiftende med tåke på toppen og det var kommet snø der oppe. Vi tok Gaustabanen og det ble en spennende opplevelse for både store og små, der vi ble trukket opp i fjellet med 39 graders stigning i gamle vogner fra 50-tallet. En tur som kan anbefales og man får et innblikk i hva som ble bygget i forsvarsnorge under den kalde krigen. På toppen så jeg faktisk et lemen pile over snøen. Jeg hadde ikke regnet ikke med å se den hisse gnagern så høyt til fjells, men det er mye som tyder på det begynner å bli mye lemen i fjellet, da det er rapportert om bra med gnagere på østvidda i år.
På lørdags-morgen bestemte jeg meg for reise en tur Gaustablikk for å ta landskapsbilder av Gaustatoppen med speiling, ettersom jeg kun har de motivene på dias tatt for nøyaktig 10 år siden. Det er greit å få festet Telemarks høyest topp digitalt også. En morgen ved Gaustablikk er et flott skue i klart og vindstille høstvær.Snøspurv på Gaustatoppen13 kommentarer:

 1. Det var en flott høstserie du presenterte for oss. Jeg skulle gjerne hatt et par av rypebildene dine i arkivet. Gaustatoppen er bare utrolig fin med snø på toppen og høstfarger i forgrunnen.

  SvarSlett
 2. Nydelig bildeserie fra høstfjellet Trond! Her var det mye bra. Flotte bildet av "toppen" også

  SvarSlett
 3. liker landskapsbilder Trond, men de rypebildene var knallfine og mine favoritter spesielt det med tre stykker

  SvarSlett
 4. Flotte Rypebilder og ikke minst naturbildene av et fantastisk landskap.

  Ottar

  SvarSlett
 5. Spektakulært nok dette Trond, synes det ble veldig bra, både rypene og toppen. De to siste rypebildene og det siste landskapsbildet ble råbra.

  SvarSlett
 6. Dette var da en riktig så fargerik og flott serie fra rypefjellet om høsten!! Herlig med høst :-)
  Rune

  SvarSlett
 7. Fine høstbilder av rypa. Flott å se den i høstfarger :) Likte også landskapsbildene godt.

  SvarSlett
 8. Nydelig av rypa i høstfjellet. Likte også landskapsbildene.

  SvarSlett
 9. Fantastiskt fina bilder på både riporna och fjället! Mvh Susanne

  SvarSlett
 10. Kanonbilder både på ripor och natur !

  SvarSlett
 11. nydelig serie fra høstfjellet, artig å komme såpass innpå rypene, flotte farger

  SvarSlett
 12. En serie med fantastiske høstbilder du her presenterer Trond.

  SvarSlett