mandag 17. mars 2014

Helgetur til Rauland
Har vært på fjellet i helga for å oppleve vinter og snø. Det var fine, men skiftende forhold og godt skiføre.
På lørdags ettermiddag ble jeg var en bevegelse ved det ene stuevinduet, der jeg satt og koset meg med kaffekoppen og sport på tv. Utenfor, på snøskavlen som var blåst opp til vinduskanten, satt  en mus og kikket inn vinduet og ville helt sikket inn i varmen. Ute blåste det frisk og kaldt var det sikkert for en liten stakkar. Etter litt, ilte den litt fram og tilbake i snøen og jeg spratt ut med 70-200 mm og fikk tatt noen bilder, før den forsvant ned bak snøhaugen igjen. I løpet av natt til søndag hadde det falt litt snø og av sporene utenfor kunne jeg lese at musa hadde satt kursen mot nabohytta for å søke lykken der...Kanskje like greit det. Ikke trivelig å ha mus på hytta.   

På søndagen på vei hjem fra skitur, traff jeg på en rypestegg med følge som satt blant noen dvergbjørker ikke så langt fra skisporet.  Og noen bilder ble det, selv om det var en liten utfordring å komme på fotohold med 70-200 og 1,4x converter med ski på beina i løs snø. Jeg håper de holder seg i området til påske, for da skal jeg bruke mer tid på rypene og håper på å oppleve lirypespillet i vårlig omgivelser på fjellet under lettere forhold.4 kommentarer:

 1. fine bilder, skal si du opplever mye fra vinduet

  SvarSlett
 2. Fine bilder Trond. Ikke rart at den lille "stakkaren" ville inn med de snømengdene som er i fjellheimen. Jeg skjønner'n godt :-)

  SvarSlett
 3. Vilka fina bilder. Lemmeln är ju för söt.

  SvarSlett
 4. Ikke ofte at fotoobjektene byr seg fram slik :-) fine bilder av musa.

  SvarSlett